Heb je net geïnvesteerd in prachtige houten vloeren en meubels en wil je ervoor zorgen dat ze er zo lang mogelijk als nieuw uitzien? Dankzij deze handige tips blijven ze jarenlang als nieuw! Dus, laten we eens kijken hoe je jouw interieur gelukkig en gezond kunt houden!

Beschermende matten en viltjes zijn je beste vrienden

Beschermende matten en viltjes voor onder de poten van je stoelen en meubels zijn je beste vrienden als je je vloeren zo lang mogelijk mooi wilt houden.  Plaats een goede mat bij de ingang van je huis, zodat iedereen die binnenkomt het vuil en de stenen buiten de deur kan houden. Dit voorkomt krassen en slijtage op je mooie houten vloeren. Voor meubels zijn viltjes een super oplossing. Plak ze onder stoelen, tafels en andere meubelstukken om te voorkomen dat ze krassen achterlaten wanneer je ze verschuift.

Regelmatig schoonmaken

Wil je je vloeren en meubels zo lang mogelijk mooi houden.? Dan is het nodig om ze regelmatig te poetsen. Stofzuig of veeg regelmatig om vuil en stof te verwijderen dat schade kan veroorzaken. Voor houten vloeren gebruik je een vochtige dweil, maar vermijd overmatig water om kromtrekken te voorkomen. Er bestaan ook speciale producten om je parket te reinigen. Door regelmatig te poetsen ziet je woning er niet enkel frisser en properder uit, maar het is ook goed voor de gezondheid van je vloeren en meubels.

Vermijd rechtstreeks zonlicht

De zon kan heerlijk zijn, maar te veel blootstelling kan schadelijk zijn voor je vloeren en meubels. Zonlicht kan het hout van je meubels en vloeren doen verkleuren en uitdrogen, wat kan leiden tot barsten en vervaging. Hang dus best gordijnen of zonwering op, om je interieur te beschermen. Je kan je meubels eventueel ook behandelen met meubelolie om ze nog beter te beschermen van externe factoren zoals de zon en slijtage.

Reguleer de luchtvochtigheid

Hout gedijt het beste bij een optimale luchtvochtigheid. Door te droge lucht, kan je parket krimpen en scheuren, terwijl te veel vocht kan leiden tot uitzetten en kromtrekken. Investeer daarom in een luchtbevochtiger of ontvochtiger om de luchtvochtigheid op het juiste niveau te houden. Je zult versteld staan hoeveel invloed het heeft op de levensduur van je vloeren en meubels.